Zwanger en sporten

Zwanger! Sporten tijdens je zwangerschap is niet alleen gezond voor jou, maar ook voor je ongeboren kindje? Tijd om in beweging te komen dus!

De aankomende periode staat je lichaam in het teken van het gezond laten groeien van je baby. Dit vraagt om energie, focus, discipline, doorzettingsvermogen en vooral een sterk lichaam. Zwanger zijn is topsport, waarbij je extra energie goed kunt gebruiken. Door tijdens de zwangerschap al gezond en actief te zijn draag je direct bij aan de gezondheid van je baby.

 

WAAROM IS SPORTEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP ZO BELANGRIJK?
Uit onderzoeken is gebleken dat sporten tijdens de zwangerschap een hoop voordelen heeft. Door te sporten tijdens je zwangerschap ervaar je minder fysieke klachten gedurende je zwangerschap en herstel je sneller van je bevalling. En: sporten tijdens je zwangerschap brengt geen extra risico’s met zich mee voor moeder of kind, mits er sprake is van een gezond verlopende zwangerschap. 

Bij regelmatige kracht- en cardiotrainingen of gewoon regelmatig te bewegen kunnen veel zwangerschapskwalen worden voorkomen. We hebben het dan over kwalen zoals vermoeidheid, zwangerschapsdiabetes en een hoge bloeddruk. Sporten en gezond eten zullen je helpen een gezonde gewichtstoename te realiseren. Vrouwen die regelmatig en tot het einde van de zwangerschap sporten, komen gemiddeld 4 kilo minder aan dan vrouwen die niet actief zijn tijdens de zwangerschap. Tevens is sporten tijdens je zwangerschap ook gezond voor de ontwikkeling van het hart en het zenuwstelsel van je ongeboren kindje en blijkt het ook een positief effect te hebben op het IQ van je baby.

HOE LANG MAG IK BLIJVEN SPORTEN TIJDENS MIJN ZWANGERSCHAP?
Je kunt vanaf het begin tot de uitgerekende datum blijven sporten tijdens je zwangerschap. Het is wel belangrijk dat je dit onder professionele begeleiding blijft doen. De Vita Mama trajecten zijn geschikt voor alle zwangere vrouwen, ongeacht sportachtergrond of conditie. De trajecten worden op maat gemaakt voor het zwangere lichaam.

zwanger sporten

VITA MAMA TRAJECTEN
De online trajecten van Vita Mama zorgen er voor dat jij je sterk en energiek blijft voelen tijdens en na je zwangerschap. Door persoonlijke aandacht van onze professionele trainings- en voedingscoaches ga jij aan de slag met functionele trainingen die speciaal samengesteld zijn voor jouw zwangere of postnatale lichaam, en is er de mogelijkheid om persoonlijk begeleid te worden door onze eigen voedingsdeskundige.

Trainingsbegeleiding
Tijdens de online trainingen is er speciale aandacht voor het behouden en versterken van je lichaam en conditie. Door een combinatie van spierversterkende oefeningen, cardio en ontspanning laad jij jezelf op om energiek je zwangerschap te doorlopen, met vertrouwen je bevalling tegemoet te gaan en naderhand vlot en veilig te herstellen. Tijdens het traject heb je regelmatig contact met je persoonlijke Vita Mama trainingscoach via onze eigen app om alle problemen en uitdagingen waar je tegenaan loopt te bespreken en waar mogelijk te verlichten. 

Voedingsbegeleiding
Wanneer je kiest voor ons zilver of goud abonnement zal je ook persoonlijk begeleid worden door onze voedingsdeskundige. Welke voeding is belangrijk tijdens je zwangerschap of juist wanneer je borstvoeding geeft? Waar moet je extra op letten en hoe pak je het beste je cravings aan? Onze voedingsdeskundige kan je hierbij helpen en zal jou persoonlijk begeleiden met advies op maat.

Onze community
Naast onze trainings- en voedingstrajecten biedt Vita Mama ook een eigen community. Kom zo in contact met andere vrouwen in dezelfde fase van haar zwangerschap of postnatale traject. Deel tips en stel vragen. Gedeelde smart is halve smart!

JOIN US NOW!
Ben jij zwanger of net bevallen en kun je wel wat hulp gebruiken om actief te blijven en je fit en gezond te voelen?

    Meld je aan!